Un, kanvas veya kağıt torbalarda, cam veya plastik kaplarda saklanabilir. Unu küçük bir pakette satın aldıysanız, buzdolabına koyabilirsiniz, ancak sadece açılmadan önce. Daha sonra hava geçirmez bir kaba dökülmelidir.
Satın alınan unun uzun süreli depolama için çıkarılmasını planlıyorsanız, önceden kurutulmalıdır. Bunu yapmak için, bir parşömen veya temiz bir masa örtüsü ve hatta ince bir tabaka üzerine un dökün. Birkaç gün sonra, un depolama için çıkarılabilir. Birkaç kilo un tutarsanız, bir torba veya cam kavanoz içine dökün. Eğer büyük bir un ununa sahip olmayı tercih ederseniz, sıkı kapaklı plastik kaplar satın almanız gerekir. Donanımda bu tip yemeklerin geniş bir yelpazesi var.
Un, normal su şişelerinde mineral suyun altında saklanabilir. Bir kapakla sıkıca kapatılır ve kolay taşınabilir. Dar boyunları sevmiyorsanız, genellikle pişirin ve un kolay erişime ihtiyacınız varsa, ürünü kapaklı bir plastik kovaya dökebilirsiniz. Orada uygun bir plastik kepçe veya kepçe ve elek de bırakabilirsiniz.
İlk aşamada içinde kullanacağınız çoğu malzemenin (un, yumurta, maya, şeker) oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Aksi söylenmediği takdirde temel malzemeleri soğuk kullanmamaya özen gösterin. İçinde kullanacağınız su, süt gibi malzemeleri de mutlaka ama mutlaka ılık kullanmaya özen gösterin. Bu malzemeleri ılık kullanmanız mayanın daha kolay aktif hale gelmesini ve hamurun beklediğiniz şekilde kabarmasını sağlar.
İlk aşamalarda ilave edeceğiniz malzemelerin sırası maya, sıvılar ve toz şeker şeklinde olsun. Bu malzemeleri mutlaka önden karıştırın ve içine kesinlikle ama kesinlikle ilk aşamada tuz ilave etmeyin. Tuz eklemeniz mayanın yine çok geç aktif hale gelmesine neden olur ve hamurunuz dilediğiniz gibi kabarmaz. Bu yüzden tuzu unla birlikte daha sonradan ekleyin.
Hamurunuzu tarifin içinde belirtilen kıvamda hazırlayın. Ne çok sert ne de çok cıvık olsun. Yine aksi söylenmediği müddetçe kulak memesi diye tabir edilen kıvamda olmalarına özen gösterin. Ardından oda sıcaklığında üzeri kapalı bir biçimde mayalandırmaya bırakın. Mayalandırdığınız ortamın çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına özen gösterin. Ortalama 40 dakika - 1 saat arasında bir mayalandırma süreniz olacaktır.