Hamuru için:
150 gramtereyağı(soğuk ve küp küp kesilmiş)
2 yemek kaşığıpudra şekeri
1 çay kaşığıtuz
2 su bardağıun
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı soğuk su
İçi için:
4 adetelma
1 tatlı kaşığıtarçın
1 çay bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığınişasta
1/2 adetlimonun suyu
Elmalı Tarçınlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamurun yapılışı:
Derin bir kabın içine tereyağı, un, pudra şekeri ve tuzu alın.
Parmak uçlarınızla tüm malzemeleri birbirine yedirin.
Tereyağı içerisinde bezelye tanesi büyüklüğünde kalana kadar işleme devam edin.
Malzemeleri toparlayabilmek adına elma sirkesi ve azar azar soğuk su ilave edin.
Yoğurmamaya özen göstererek ellerinizle hamuru toparlayın.
Hazırladığınız hamuru streç filme sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
İç harcı için:
Elmaların kabuklarını soyun ve incecik bir biçimde dilimleyerek bir kabın içine alın.
Üzerine limon suyu, toz tarçın, şeker ve nişastayı ilave ederek güzelce harmanlayın. Elmaların kırılmamalarına özen gösterin.
Bu şekilde oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin.
Birleştirme aşaması:
Dolapta dinlenen hamurunuzu ikiye bölün. Hafif unlayarak tart kalıbınızın büyüklüğünce açın ve iki adet hamur elde edin.
Bir hamuru tart kalıbınızın tabanına oturtun. Kenarlarını dikleştirin.
Fazla suyunu süzdürerek hazırladığınız elmalı harcı içine aktarın.
Diğer hamurdan eşit uzunlukta parçalar kesin. Tartın üzerini bu parçalarla kaplayın.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar kontrollü bir biçimde pişirin.