Hamuru için;
3,5 su bardağı un,
1,5 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker.
İç harcı;
5-6 sap pırasa,
1,5 su bardağı yağsız beyaz peynir/lor peyniri,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz.
Bunların dışında;
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Hamur için su, tuz ve şekeri derin bir kapta karıştırın,
Unu yavaş yavaş ekleyerek lastik kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Hamuru toparlayıp üzerini örtün ve 30 dk. dinlendirin,
İç harcı için pırasayı yuvarlak yuvarlak doğrayın,
Sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun,
Altını kapatıp tuz ve peyniri ekleyip karıştırın,
Bir sos tenceresine tereyağını eritin,
İçine sıvı yağı ekleyip karıştırın,
Hamuru 4 eşit parçaya bölüp her birini top şeklinde yuvarlayın,
Toplardan birini alıp üzerine hazırladığınız sıvı yağ-tereyağı karışımında serpip elinizle kenarlarından yavaş yavaş çekerek genişletin,
Yufkadan altındaki zeminin desenleri görünmeye ve hafiften yırtılmaya başladığında açılması tamamlanmış demektir,
Harcın 1/4'lük kısmını yufkanın üzerine serpin,
Kenarlarından hafifçe kaldırıp hafifçe gerdirerek ortaya doğru yuvarlayarak rulo şeklinde sarın,
Spiral şeklinde dolayın ve en az 30 cm çapında bir fırın kabına alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde hazırlayıp ilk koyduğunuz spiralin bittiği yerden itibaren tepsiye yerleştirin,
10 dk. dinlendirip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.