Başer Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

PDF Yazdır E-posta


ÜRETİM
Prosesi:
Çiftçiden gelen buğdaylar laboratuarımızda yaş gluten, indeks, hektolitre, sedimantasyon, nem ve tahlilleri yapılarak hangi üründe kullanılması gerekiyorsa, buğday depolarımıza sınıflandırılarak depolanır. Depolardaki buğdaylarımız Kalite Kontrol laboratuarımızda reolojik analizleri yapılarak (Extensograph, Faronograph) elde edilecek un çeşidine göre paçal yapılarak tasnifleri sağlanır.

İmalatı:

İmalat ise, belirlenen buğdaylar yıkama ve temizleme grubundan geçip öğütülmeye hazır vaziyette valslerde öğütülerek elekler sayesinde un ve kepekleri ayrıştırılarak ve irmik sasörleri tarafından, irmik tasnifleri yapılarak, öğütme diyagramlarına uygun gitmesi gereken elek ve valslere yönlendirilerek un, irmik ve kepeğin ayrışımı son noktayı bulana kadar hiç el değmeden un silolarına depolanır. İstenilen kilo ve çuvallara el değmeden otomatik makinalarla paketlenir.