FİZİKSEL ANALİZLER

PDF Yazdır E-posta

1) FİZİKSEL ANALİZLER
2) KİMYASAL ANALİZLER
3) FİZİKO-KİMYASAL ANALİZLER
4) REOLOJİK ANALİZLER

saptanarak belirlenir.

1)FİZİKSEL ANALİZLER

a) Hektolitre Tayini:
100 Lt buğdayın kg olarak ağırlığıdır. Un verimi hakkında bilgi verir.
Ekmeklik buğdayda 77 kg/hl üzeri iyi kabul edilir.

50-70 Anormal
70-73 Hafif
73-77 Orta
77-80 Ağır ( iyi)
>80 çok ağır ( çok iyi )

b) Renk Tayini :
Beyaz, açık sarı, sarı, sarı kırmızı ve esmer renkleri buğdayın çeşit ve nevi hakkında bilgi verir.tayin gözle ve standart renk skalası ile yapılır.

c) 1000 Tane Ağırlı Tayini:
Buğdayın 1000 tanesinin gr olarak ağırlığıdır.Ekmeklik buğdaylarda 35 gr üstünde olması istenir.
25-35 Orta Sert
35 < Yumuşak